Таким чином, основна частина страв на поминках несе в собі прихований сенс і не подається просто так. Після куті та млинців на стіл прийнято подати гарячий суп від якого буде виходити явний пар. Це робиться щоб душа померлого могла так само легко, як і пар від страви, піднятися до Бога. В якості першого може бути:
- Щи;
- Борщ;
- Суп з локшиною.
Важливу роль на поминальному столі грає пшеничне або ячна каша, часто на стіл подаються яйця, які так само уособлюють цикл переродження духу людини. Якщо помнкі не співпали з постом, то в меню часто додають:
- Відбивні;
- М'ясну нарізку;
- Голубці;
- Рибні котлети.
Меню поминального обіду може відрізнятися в залежності від традицій і поглядів на цю трапезу конкретної сім'ї. В цілому, щоб не було плутанини і для економії часу і сил, краще замовити поминальний обід у команди професіоналів. Наприклад, якщо ви шукаєте де замовити поминальний обід в Черкасах - кафе «Доміно» пропонує повний комплекс з проведення поминок. Команда професіоналів підготує меню, оформить зал і простежить за належним рівнем проведення заходу в стінах власного кафе.