кафе "Доміно"

Поминальний обід

меню і нюанси проведення
Православні традиції мають на увазі необхідність проведення поминального обіду по покійному. В рамках цього заходу збираються всі близькі і родичі щоб віддати данину пам'яті померлій людині. Збиратися, щоб вшанувати пам'ять покійного, прийнято на 9 і 40 днів після похорону, а так само через рік від дня смерті. На всі ці дати прийнято накривати на стіл, який складається з певного меню - поминальних страв.
Примітно, що мусульманська традиція проведення поминального обряду виключає таку необхідність. Прихильники цієї релігії відкрито не висловлюють свою скорботу за покійним і готують виключно скромне меню на поминки.
Що являє собою трапеза на поминки

У християн поминки є завершальною частиною богослужіння, яке проходить в рамках відспівування покійного. Традиція бере свій початок з незапам'ятних часів і з плином часу змінилася не суттєво. Щоб вшанувати пам'ять покійного близькі і родичі збираються безпосередньо після похорону, потім на дев'ять і 40 днів.

Меню поминального обіду

Важливим блюдом траурної трапези є кутя, яку готують з пшеничного або рисової крупи, заправки можуть бути різними. З цієї страви прийнято починати трапезу і закінчувати її. Традиції велять освятити кутю в храмі, а її куштування символізує воскресіння душі покійного, яке чекає на людину, яка прожила праведне життя.

Важливу роль в підготовці поминального меню грає наявність поста в день поминок. Якщо поминки проходитимуть в пост - прийнято уникати вживання спиртних напоїв.
Проведення поминальних обідів не обходиться без млинців і киселю - ці страви так само мають свій символізм. Наприклад, млинці є символом добового циклу і життєвого кола людини з воскресінням душі в його закінчення. Виходячи із старовинних традицій, було прийнято подавати на стіл млинці з медом до початку основної трапези.
Таким чином, основна частина страв на поминках несе в собі прихований сенс і не подається просто так. Після куті та млинців на стіл прийнято подати гарячий суп від якого буде виходити явний пар. Це робиться щоб душа померлого могла так само легко, як і пар від страви, піднятися до Бога. В якості першого може бути:

  • Щи;
  • Борщ;
  • Суп з локшиною.
Важливу роль на поминальному столі грає пшеничне або ячна каша, часто на стіл подаються яйця, які так само уособлюють цикл переродження духу людини. Якщо помнкі не співпали з постом, то в меню часто додають:

  • Відбивні;
  • М'ясну нарізку;
  • Голубці;
  • Рибні котлети.

Меню поминального обіду може відрізнятися в залежності від традицій і поглядів на цю трапезу конкретної сім'ї. В цілому, щоб не було плутанини і для економії часу і сил, краще замовити поминальний обід у команди професіоналів. Наприклад, якщо ви шукаєте де замовити поминальний обід в Черкасах - кафе «Доміно» пропонує повний комплекс з проведення поминок. Команда професіоналів підготує меню, оформить зал і простежить за належним рівнем проведення заходу в стінах власного кафе.
ТОВ "Жарвінок" р/р UA203543470000026005051528689 ЄДРПОУ 14200659, Черкаське ГРУ ПАТ КБ "ПриватБанк"
Оплата: готівкою, банківською картою, безготівковий розрахунок